Vi bruger cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Kyllingebrystfilet

Vægt:
Varierende 100-160 g, flest på ca. 140 g

Fedtindhold i 100 gram:
1,5 g
Fedtindholdet er baseret på virksomhedernes egne analyser og kan ses på næringsdeklarationen.


Kogning i gryde
250-300 g kyllingebrystfilet
1½-2 dl bouillon eller vand
Salt og peber

Tilberedningstid: ca. 15 minutter
Kogesvind: 15-20 %

Læg kødet i en gryde. Hæld bouillon ved. Bring det i kog og skum. Læg låg på, og kog kødet ved svag varme ca. 10 minutter, til det er netop gennemkogt.

Stegning i ovn
250-300 g kyllingebrystfilet
Salt og peber
2 tsk olie eller 10 g smør eller plantemargarine

Dup kyllingebrystfileterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm olien på en pande ved god varme. Læg kødet på, når olien er varm nok. Det skal sige lyde, når kødet lægges på panden. Brun det ca. 1 minut på hver side. Læg kyllingebrystfileterne i et ovnfast fad og steg dem færdige i en varm ovn ved 100-160 grader til de har en centrumtemperatur på ca. 65 grader.

Stegning på pande
250-300 g kyllingebrystfilet
Salt og peber
2 tsk olie eller 10 g smør eller plantemargarine

Tilberedningstid: ca. 20 minutter
Stegesvind: 15-20 %

Dup kyllingebrystfileterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm olien på en pande ved god varme. Læg kødet på, når olien er varm nok. Det skal sige lyde, når kødet lægges på panden. Brun det ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg 5-6 minutter på hver side, til kødet er netop gennemstegt. Vend kødet jævnligt. Tag kødet af panden.

Tips
Kyllingebrystfilet er mest mørt og saftigt, hvis det kun netop gennemsteges/- koges. Hvis det får for længe, bliver det tørt og stege-/kogesvindet øges.

Se her hvordan kyllingebrystfilet sættes på spid.