Vi bruger cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Bestilling af materialer og download af powerpoint og pdf filer

Eksemplarfremstilling af papirkopier/prints fra denne hjemmeside til undervisningsbrug og intern administrativ brug kan ske frit og uden aftale med Copydan Tekst & Node.

Klik på en kategori - og du kan se det tilhørende materiale.

1. Ernæring og kostvaner.
2. Kostanbefalinger.
3. Salt. Anbefalinger og hvor findes det i maden
4. Slank og fedtreduceret
5. Vidste du, at. Sammenligning af energiindhold i almindelig mad med slik, chips o.lign.
6. Børn og unge
7. Ældre
8. Tilberedning
9. Opskrifter
10. Råvarer
11. Faktaark om kød
12. Sundhed/sygdom

 

Sådan bestiller du:

  • Klik på kategorien - og du kan se det ønskede materiale.
    Bestilling sker ved at skrive en mail til: publikationer@lf.dk
  • Opgiv navn på publikationen, antal og modtageradresse.
    Du kan normalt forvente at modtage materialet indenfor en uge.
  • Nogle publikationer findes KUN til download - eller bestilling.
  • NB! Statistikhæfter m.v. fra erhvervet kan bestilles på Landbrug & Fødevarers hjemmeside www.lf.dk
  • NB! Undervisningsmaterialer bestilles på skole.lf.dk

 

Materiale Beskrivelse

Bestil materiale ved at klikke på ikonet

Download pdf eller ppt ved at klikke på ikonet
1. Ernæring og kostvaner
Indkøb til husholdningen
Så mange penge bruger vi på de forskellige fødevaregrupper

Madens opgave
1 planche

Indtag af kød, fjerkræ og æg
11 plancher

Fedt og fedtsyrer
7 plancher

Protein fra animalske eller vegetabilske fødevarer
Powerpointpræsentation. 3 plancher som viser 28 g protein på hver tallerken fx kød, fjerkræ, æg, ærter, bønner, linser, nødder, brød m.m.
Proteinindholdet i g er det samme, mens energien er meget forskellig. Find mere information i informationsmaterialet: Protein fra animalske eller vegetabilske fødevarer.

Protein fra animalske eller vegetabilske fødevarer
Informationsmateriale der viser 21 forskellige tallerkener med 28 g protein. Rækkefølgen er efter stigende mængde energi. Man kan ikke bare lige erstatte bøffen med bønner. Det kræver nye retter, andre tilberedningsmetoder og mere planlægning, især når bælgfrugter skal sættes i blød 10-12 timer før kogning.

Protein
2 plancher

Forslag til morgenmad (1) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Forslag til morgenmad (2) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Forslag til frokost (1) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Forslag til frokost (2) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Forslag til aftensmad (1) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Forslag til aftensmad (2) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Kulhydrat
4 plancher

Vitamin A, D, E, B og C
10 plancher

Mineralerne - jern, zink, kalium, calcium, selen, magnesium og jod. 
9 plancher

Fedtsyresammensætningen i hhv. mælkefedt, kokosfedt og olivenolie
1 planche

D-vitamin
2 plancher

Kalciumplakaten
Plakat der sammenligner den biologiske tilgængelighed af calcium i 1 glas mælk med tilgængeligheden af calcium fra andre madvarer.
Nr. 138


publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 

2. Kostanbefalinger
   
600 gram frugt og grønt
Tre fotoeksempler på, hvor meget de anbefalede, daglige 600 gram frugt og grønt fylder på en tallerken.
  Download jpg:
Foto 1
Foto 2
Foto 3
  

Hvor meget fylder 100 gram frugt og grønt?
De fleste danskere kender 6 om dagen anbefalingen, men en stor udfordring for mange er at vide, hvor meget frugt og grønt, der egentlig skal til. Det har 6 om dagen gjort noget ved med en stribe overskuelige billeder af præcis 100 gram af forskellige frugter og grøntsager.

 

Y-tallerkenmodeller
7 modeller for en sund aftensmad efter retningslinier fra Fødevarestyrelsen

Kostrådene
1 planche

Forslag til dagskost
5 plancher

 

3. Salt. Anbefalinger og hvor findes det i maden

Hvad ved vi om saltning af svinekød?
En folder udarbejdet af Slagteriernes Forskningsinstitut i samrabejde med flere projektpartnere

Sundhedsmæssige virkninger af salt. Af lars Ovesen
Danskernes saltindtagelse er høj i forhold til den anbefalede.... læs Lars Ovesens rapport - 99 sider

Hvor kommer saltet fra?
15 powerpoint-præsentationer til undervisningsbrug.

4. Slank og fedtreduceret


Ny-Vidste du, at ... Dagskostforslag til vægttab, 8000 kJ - 1900 kcal
A4 ark - 2 forslag til dagskost på i alt 8000 kJ, hvor alle kan være med. Forslagene består af nemme og hurtige måltider, sammensat af lettilgængelige fødevarer. Dagskostene indeholder et jævnt indtag af protein over dagen, der bl.a. medvirker til, at nedbrydningen af muskler mindskes under slankekuren. På bagsiden findes opskrifterne.
Nr. 34
 
 publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 

    


Ny-Vidste du, at ... Dagskostforslag til vægttab, 6000 kJ – 1400 kcal
A4 ark - 2 forslag til dagskost på i alt 6000 kJ, hvor alle kan være med. Forslagene består af nemme og hurtige måltider, sammensat af lettilgængelige fødevarer. Dagskostene indeholder et jævnt indtag af protein over dagen, der bl.a. medvirker til, at nedbrydningen af muskler mindskes under slankekuren. På bagsiden findes opskrifterne.
Nr. 33
 
 publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 

    

Energi
9 plancher

BMI
3 plancher

  30 DER SLANKER - PRINTVENLIG
30 DER SLANKER i A4-format specielt beregnet til at printe og derfor med et andet grafisk udtryk.
Slankehæfte med opskrifter på kylling, svine- og oksekød. Opskrifterne er alle til 2 personer, og der er billeder af retterne, som viser hvor stor én portion er. Retterne er nemme og hurtige at lave og med få ingredienser, der ofte er på tilbud i det nærmeste supermarked.
 
  

30 DER SLANKER
Slankehæfte med opskrifter på kylling, svine- og oksekød. Opskrifterne er alle til 2 personer, og der er billeder af retterne, som viser hvor stor én portion er. Retterne er nemme og hurtige at lave og med få ingredienser, der ofte er på tilbud i det nærmeste supermarked. 36 sider.
Nr. 5454025


Spar på fedtet - Svinekoteletter
7 sider om svinekoteletter, som du kan downloade som powerpointpræsentation. Plancherne er del af et undervisnings-materiale om ernæring og svinekød.

Spar på fedtet - Medaljoner
6 sider om medaljoner, som du kan downloade som powerpointpræsentation. Plancherne er del af et undervisningsmateriale om ernæring og svinekød.

Spar på fedtet - Frikadeller
12 sider om frikadeller, som du kan downloade som powerpointpræsentation. Plancherne er del af et undervisningsmateriale om ernæring og svinekød.

Spar på fedtet - Flæskesteg
5 sider om flæskesteg, som du kan downloade som powerpointpræsentation. Plancherne er del af et undervisningsmateriale om ernæring og svinekød.

Spar på fedtet - Skinkeschnitzler
11 sider om skinkeschnitzler, som du kan downloade som powerpointpræsentation. Plancherne er del af et undervisningsmateriale om ernæring og svinekød

Spar på fedtet - Stegt Flæsk
6 sider om stegt flæsk, som du kan downloade som powerpointpræsentation. Plancherne er del af et undervisningsmateriale om ernæring og svinekød.

Spar på fedtet - Sammenkogte retter
7 sider om sammenkogte retter, som du kan downloade som powerpointpræsentation. Plancherne er del af et undervisningsmateriale om ernæring og svinekød.

Spar på fedtet - Bacon
11 sider om bacon, som du kan downloade som powerpointpræsentation. Plancherne er del af et undervisningsmateriale om ernæring og svinekød.

Spar på fedtet - Wokstrimler
4 sider om wokstrimler, som du kan downloade som powerpointpræsentation. Plancherne er del af et undervisningsmateriale om ernæring og svinekød.

Spar på fedtet - Hakket svinekød
5 sider om hakket kød, som du kan downloade som powerpointpræsentation. Plancherne er del af et undervisningsmateriale om ernæring og svinekød.

Spar på fedtet - Slankeretter
10 sider om slankeretter, som du kan downloade som powerpiontpræsentation. Plancherne er del af et undervisningsmateriale om ernæring og svinekød.

FEDT-O-METER
Oversigten er blevet opdateret med de nyeste tal fra Fødevaredata-banken udarbejdet af Danmarks Fødevareforskning. Den er overskuelig og lettilgængelig, og den giver nemt et overblik over fedtindholdet i en række udskæringer af magert kød - max 10 gram fedt pr. 100 g. Siden er lige til at printe og hænge på køleskabet.

Download jpg

 

 

Fedtindhold i kød
6 plancher

Fedt og fedtsyrer
7 plancher

Protein
2 plancher

Se yderligere information om protein under "1. Ernæring og kostvaner"

Forslag til morgenmad (1) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Forslag til morgenmad (2) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Forslag til frokost (1) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Forslag til frokost (2) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Forslag til aftensmad (1) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Forslag til aftensmad (2) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Kulhydrat
4 plancher

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


5. Vidste du, at. Sammenligning af energiindhold i almindelig mad med slik, chips o.lign.

Ny-Vidste du, at ... Dagskostforslag til vægttab, 8000 kJ - 1900 kcal
A4 ark - 2 forslag til dagskost på i alt 8000 kJ, hvor alle kan være med. Forslagene består af nemme og hurtige måltider, sammensat af lettilgængelige fødevarer. Dagskostene indeholder et jævnt indtag af protein over dagen, der bl.a. medvirker til, at nedbrydningen af muskler mindskes under slankekuren. På bagsiden findes opskrifterne.
Nr. 34
 publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 

     

Ny-Vidste du, at ... Dagskostforslag til vægttab, 6000 kJ – 1400 kcal
A4 ark - 2 forslag til dagskost på i alt 6000 kJ, hvor alle kan være med. Forslagene består af nemme og hurtige måltider, sammensat af lettilgængelige fødevarer. Dagskostene indeholder et jævnt indtag af protein over dagen, der bl.a. medvirker til, at nedbrydningen af muskler mindskes under slankekuren. På bagsiden findes opskrifterne.
Nr. 33
 publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 

     




Vidste du, at... 28 g protein på hver tallerken
A4 ark. Et kyllingebryst, en svinekotelet uden fedtkant og en bøf af tykstegsfilet giver hver 28 g protein. Her kan du se, hvor meget du skal spise af en række andre produkter for at få 28 g protein. På bagsiden findes den rå vægt på alle produkterne og tilberedningstiderne. Desuden er der viden om proteiner og et eksempel på morgenmad, frokost og aftensmad med ca. 30 g protein i hvert måltid.
Nr. 32

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


 
  


Vidste du, at... Kvinde, 60 kg
A4 ark. Sammenligning af energiindholdet i mælk og mejeriprodukter med fx chokolade og kiks.
Desuden tal for hvor længe man skal dyrke zumba, gøre rent osv. for at forbrænde energien. På bagsiden findes opskrifterne.

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Kvinde, 60 kg
Powerpoint præsentation, 5 plancher. Sammenligning af energiindholdet i mælk og mejeriprodukter med fx chokolade og kiks.

Vidste du, at... Kvinder
A4 ark. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med svinekød med det tilsvarende indhold i fx kiks og lakridser. På bagsiden findes opskrifterne.
Desuden kan man få at vide, hvor længe man skal cykle, løbe osv. for at forbrænde energien i kiks, lakridser m.v.
Nr. 10

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Kvinder
Plakat 40 x 60 cm - Se information oven for.
Nr. 11

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Sunde dagskostforslag kvinder
Powerpointpræsentation

 

Vidste du, at... Kvinder
Powerpointpræsentation. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med svinekød med det tilsvarende indhold i fx kiks og lakridser

Vidste du, at... Mand, 80 kg
A4 ark. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med oksekød og kylling med det tilsvarende indhold i fx pizza og citronmånekage.
Desuden tal for hvor længe man skal spille fodbold, tennis osv. for at forbrænde energien. På bagsiden findes opskrifterne.

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Mand, 80 kg
Powerpoint præsentation, 5 plancher. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med oksekød og kylling med det tilsvarende indhold i fx pizza og citronmånekage.

Vidste du, at... Mænd
A4 ark. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med svinekød med det tilsvarende indhold i fx peanuts og øl. På bagsiden findes opskrifterne.
Desuden kan man få at vide, hvor længe man skal cykle, løbe osv. for at forbrænde energien i fx peanuts og øl.
Nr. 12

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Mænd
Plakat 40 x 60 cm - Se information oven for.
Nr. 13

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Mænd
Powerpointpræsentation. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med svinekød med det tilsvarende indhold i fx peanuts og øl.

Vidste du, at... Unge
A4 ark. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med svinekød med det tilsvarende indhold i fx en chokoladebar og pommes frites. På bagsiden findes opskrifterne.
Desuden kan man få at vide, hvor længe man skal cykle, løbe osv. for at forbrænde energien i en chokoladebar, pommes frites m.v.
Nr. 15

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Unge
Powerpointpræsentation. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med svinekød med det tilsvarende indhold i fx en chokoladebar og pommes frites

Vidste du, at... Dagskost for unge
A4 ark. Sammenligning af energiindholdet i Stegt flæsk med persillesovs tilsvarende en "burgermenu" og en hel dagskost tilsvarende en "biografmenu".
På bagsiden findes opskrifterne.
Desuden kan man få at vide, hvor længe man skal cykle, løbe osv. for at forbrænde energien i en "burgermenu" eller en "biografmenu".
Nr. 17

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Dagskost for unge
Plakat 40 x 60 cm - Se information oven for.
Nr. 18

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Dagskost for unge
Powerpointpræsentation. Sammenligning af energiindholdet i Stegt flæsk med persillesovs tilsvarende en "burgermenu" og en hel dagskost tilsvarende en "biografmenu".

Vidste du, at... Barn 10-12 år, 40 kg
A4 ark. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med oksekød og kylling med det tilsvarende indhold i fx kanelgifler og karameller.
Desuden tal for hvor længe man skal løbe, svømme osv. for at forbrænde energien. På bagsiden findes opskrifterne.

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Barn 10-12 år, 40 kg
Powerpoint præsentation, 5 plancher. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med oksekød og kylling med det tilsvarende indhold i fx kanelgifler og karameller.

Vidste du, at... Børn 7-14 år
A4 ark. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med svinekød med det tilsvarende indhold i fx popcorn og sodavand. På bagsiden findes opskrifterne.
Desuden kan man få at vide, hvor længe man skal cykle, løbe osv. for at forbrænde energien i popcorn, sodavand m.v.
Nr. 19

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Børn 7-14 år
Plakat 40 x 60 cm - Se information oven for
Nr. 20

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Børn 7-14 år
Powerpointpræsentation. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med svinekød med det tilsvarende indhold i fx popcorn og sodavand.

Vidste du, at... Børn 3-6 år
A4 ark. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med svinekød med det tilsvarende indhold i fx is og chips. På bagsiden findes opskrifterne.
Nr. 21

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Børn 3-6 år
Plakat 40 x 60 cm - Se information oven for
Nr. 22

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Børn 3-6 år
Powerpointpræsentation. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med svinekød med det tilsvarende indhold i fx is og chips.

NY: Vidste du, at... Madpakker - Børn 3-6 år
A4 ark. Sammenligning af energiindholdet i forskellige madpakker med svinekød med det tilsvarende indhold i fx slik, kager og chips. På bagsiden findes opskrifterne.
Nr. 31

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


NY: Vidste du, at… Madpakker - Børn 3-6 år
Powerpointpræsentation. Sammenligning af energiindholdet i forskellige madpakker med svinekød med det tilsvarende indhold i fx slik, kager og chips.

Vidste du, at... Pizza
A4 ark - sammenligning af energiindhold i forskellige retter. På bagsiden findes opskrifterne.
Nr. 24

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Pizza
Plakat 40 x 60 cm - Se information oven for
Nr. 27

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Pizza
Powerpointpræsentation

Vidste du, at... ældre
A4 ark - til småtspisende. På bagsiden er der opskrifter og gode råd.
Nr. 25

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Sunde dagskostforslag kvinder
A4 ark - sunde dagskostforslag til kvinder. På bagsiden findes opskrifterne.
Nr. 26

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... ældre
Powerpointpræsentation

6. Børn og unge

NY: Mad til børn
32 sidet pjece i format 17 x 24 cm samt 2 stk. køleskabsplancher, samlet i folie, april 2014
Fra skemad til madpakker – gode råd og godt at vide. Lettilgængelige fakta om mad og mælk til barnet i alderen 4 måneder – 6 år. 
Mobilsite www.madtilboern.dk
Nr. 1051
 publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 



 Pjece:

Plancher:

Vidste du, at... Unge
A4 ark. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med svinekød med det tilsvarende indhold i fx en chokoladebar og pommes frites. På bagsiden findes opskrifterne.
Desuden kan man få at vide, hvor længe man skal cykle, løbe osv. for at forbrænde energien i en chokoladebar, pommes frites m.v.
Nr. 15

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Unge
Powerpointpræsentation. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med svinekød med det tilsvarende indhold i fx en chokoladebar og pommes frites

Vidste du, at... Dagskost for unge
A4 ark. Sammenligning af energiindholdet i Stegt flæsk med persillesovs tilsvarende en "burgermenu" og en hel dagskost tilsvarende en "biografmenu".
På bagsiden findes opskrifterne.
Desuden kan man få at vide, hvor længe man skal cykle, løbe osv. for at forbrænde energien i en "burgermenu" eller en "biografmenu".
Nr. 17

Fås også som plakat. Se under "5. Vidste du, at..."

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Dagskost for unge
Powerpointpræsentation. Sammenligning af energiindholdet i Stegt flæsk med persillesovs tilsvarende en "burgermenu" og en hel dagskost tilsvarende en "biografmenu".

Vidste du, at... Barn 10-12 år, 40 kg
A4 ark. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med oksekød og kylling med det tilsvarende indhold i fx kanelgifler og karameller.
Desuden tal for hvor længe man skal løbe, svømme osv. for at forbrænde energien. På bagsiden findes opskrifterne.

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Børn 7-14 år
A4 ark. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med svinekød med det tilsvarende indhold i fx popcorn og sodavand. På bagsiden findes opskrifterne.
Desuden kan man få at vide, hvor længe man skal cykle, løbe osv. for at forbrænde energien i popcorn, sodavand m.v.
Nr. 19

Fås også som plakat. Se under "5. Vidste du, at..."

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Børn 7-14 år
Powerpointpræsentation. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med svinekød med det tilsvarende indhold i fx popcorn og sodavand.

Vidste du, at... Børn 3-6 år
A4 ark. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med svinekød med det tilsvarende indhold i fx is og chips. På bagsiden findes opskrifterne.
Nr. 21

Fås også som plakat. Se under "5. Vidste du, at..."

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Børn 3-6 år
Powerpointpræsentation. Sammenligning af energiindholdet i forskellige retter med svinekød med det tilsvarende indhold i fx is og chips.

NY: Vidste du, at... Madpakker - Børn 3-6 år
A4 ark. Sammenligning af energiindholdet i forskellige madpakker med svinekød med det tilsvarende indhold i fx slik, kager og chips. På bagsiden findes opskrifterne.
Nr. 31

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


NY: Vidste du, at… Madpakker - Børn 3-6 år
Powerpointpræsentation. Sammenligning af energiindholdet i forskellige madpakker med svinekød med det tilsvarende indhold i fx slik, kager og chips.

Vidste du, at... Pizza
A4 ark - sammenligning af energiindhold i forskellige retter. På bagsiden findes opskrifterne. Nr. 24

Fås også som plakat. Se under "5. Vidste du, at..."

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Vidste du, at... Pizza
Powerpointpræsentation

15 for de mindste
Opskriftshæfte til forældre med børn i alderen 7 måneder til 2 år. Hæftet indeholder 15 middagsopskrifter, som hele familien kan spise. Opskrifterne er opbygget, så maden kan tilpasses barnets alder, og dermed er det muligt for hele familien at spise mad på samme tid. Derudover er der forslag til morgenmad, frokost og mellemmåltider til barnet.

Mad til børn
Plakater, format: 42 x 60 cm
Plakaterne, der er illustreret med tegninger fra foredragsmaterialet Mad til børn, kan være med til at gøre forældre opmærksomme på betydningen af sund mad og drikke. Den ene plakat fortæller, at maden bør fordeles over flere måltider, den anden at børn trives bedst med sund, lækker, mættende mad.
Nr. 1029

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


7. Ældre

Småtspisende ældre
44 powerpoint-præsentationer til småtspisende.

Småtspisende ældre
Lærervejledning til powerpoint-præsentationen "småtspisende ældre".

Vidste du, at... ældre
A4 ark - til småtspisende. På bagsiden er der opskrifter og gode råd.
Nr. 25

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 



Vidste du, at... ældre
Powerpointpræsentation

Råd om mad og motion når du bliver ældre
Pjece, 20 sider. Revideret 2009
Indeholder de nyeste råd om hvordan ældre bevarer helbred, velvære og livsglæde længst muligt. Rådene er både til raske og småtspisende hjemmeboende ældre om mad og motion. Ældre Sagen, Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Mejeriforeningen har samarbejdet om udarbejdelsen.
Nr. 1018

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Omsorg gennem mad og drikke
Bog, 52 sider. Revideret 2009
En handlingsorienteret bog om, hvordan social- og sundhedspersonale kan støtte og hjælpe ældre brugere med at få den bedst mulige ernæring. Den beskriver for både raske og syge mennesker, hvordan maden og forhold omkring måltidet kan være med til at give et godt måltid. Bogen er lavet af Mejeriforeningen i samarbejde med Fødevaredirektoratet og bygger på Fødevaredirektoratets bog ”Uden mad og drikke…”
Nr. 1019

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Omsorg gennem mad og drikke - A4 vejledningsplancher
7 A4-plancher, i kraftig plastik, der i billeder fortæller om mad til ældre. Kan bruges af diætister, sygeplejersker og andre vejledere til vejledning af raske og småtspisende ældre.
Nr. 1020

publikationer@lf.dk
Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


 

Omsorg gennem mad og drikke- OH-plancher
7 OH-plancher der i billeder fortæller om mad til ældre. Kan bruges af diætister, sygeplejersker og andre vejledere til vejledning af raske og småtspisende ældre.
Nr. 1021

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Lokkemad
Pjece, 12 sider. Udgivet 2009
8 opskrifter på energirige drikke til småtspisende, der har brug for ekstra kalorier for at holde vægten.
Nr. 1022

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Forslag til morgenmad (1) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Forslag til morgenmad (2) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Forslag til frokost (1) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Forslag til frokost (2) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Forslag til aftensmad (1) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Forslag til aftensmad (2) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

8. Tilberedning
Mørt ikke tørt - STOP i tide
Skema med anvisning på hvordan du tilbereder magert kød, så det bliver saftigt og mørt på pande og i ovn. 2 sider.

Steg hakkebøffen sikkert - men stol ikke på farven
Folder med information om korrekt stegning af hakket kød bl.a. om stegemetode og stegetid.
Nr. 60/07

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Tilberedning af kød
5 Powerpointpræsentationer om tilberedning

9. Opskrifter

30 DER SLANKER
Slankehæfte med opskrifter på kylling, svine- og oksekød. Opskrifterne er alle til 2 personer, og der er billeder af retterne, som viser hvor stor én portion er. Retterne er nemme og hurtige at lave og med få ingredienser, der ofte er på tilbud i det nærmeste supermarked. 36 sider.
Nr. 5454025

Lokkemad
Pjece, 12 sider. Udgivet 2009
8 opskrifter på energirige drikke til småtspisende, der har brug for ekstra kalorier for at holde vægten.
Nr. 1022

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


10. Råvarer

Udskæringsplanche - Svinekød A4
Planchen viser svinekødsudskæringer med de anbefalede navne og specifikationer.
Kun til download  

Udskæringsplanche - Kalvekød A4
Planchen viser ½ kalv parteret i de almindelige udskæringer. På bagsiden beskrives hvordan udskæringerne anvendes, hvilke der er de mest møre, lidt om fedtindholdet i de forskellige udskæringer og lidt om stegning.
Nr. 06/007

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Udskæringsplanche - Oksekød A4
Planchen viser ½ okse parteret i de almindelige udskæringer. På bagsiden beskrives hvordan udskæringerne anvendes, hvilke der er de mest møre, lidt om fedtindholdet i de forskellige udskæringer og lidt om stegning.
Nr. 06/001

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Hvem holder fest - dig eller bakterierne?
Lille plakat om hygiejne
Nr. 5462564

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Griseliv og Svinekød
En arbejdsbog om grisen, dens liv og hvad den bliver til, efter den er slagtet. Dækker bl. a. emnerne: Vildsvin, grisenes adfærd, forskellige måder at holde grise på, og hvad der sker på slagteriet. Desuden indeholder bogen opskrifter med svinekød og nogle opgaver.

Fedtindhold i kød
6 plancher

Ostens fedtprocent og næringsindhold
4 plancher

11. Faktaark om kød

All in one - Fem skridt til bedre svinekød
Faktaark med kortfattet information om dansk svinekød og dyrevelfærd, kvalitet, fødevaresikkerhed, bæredygtighed - miljø og klima, samt leveringssikkerhed.

Grisen og Danmarkshistorien
Historikeren Else-Marie Boyhus fortæller om nogle retter, som vi har spist igennem århundreder, og som stadig ses på middagsbordet. Det er retter, der her indvirket på den danske madkultur og svinekødets betydning. Retterne er ordnet kronologisk. 6 sider.

Kødets ernæringsmæssige betydning
Faktaarket udarbejdet af Landbrug & Fødevarer giver en gennemgang af kødets betydning for menneskets udvikling, kødets indhold af næringsstoffer og dets betydning i kosten. 6 sider.

Spisekvalitet af dansk svinekød
Kort fortalt kan: Landmanden have fokus på at vælge de bedste krydsninger og bl. a. sikre en høj tilvækst hos grisene op til slagtertidspunktet. Slagteriet sørge for, at slagtesvinene udsættes for så lidt stress som muligt på slagtedagen, samt at slagtekroppen nedkøles korrekt og efterfølgende modnes. Detailhandlen sørge for, at kødet udskæres korrekt og forsynes med tilberedningsanvisninger. Forbrugerne sørge for, at kødet tilberedes korrekt til den anbefalede centrumtemperatur - og gerne ved lav temperatur. 7 sider.

Forbrug af svinekød, oksekød og fjerkræ
Forbrug af svinekød, oksekød og fjerkræ til rådighed, indkøbt - eller spist? Læs om hvad forskellige opgørelser for forbrug kan bruges til - og ikke mindst, hvad de ikke kan bruges til. Der er også vist modeller for sammensætning af sund kost. 6 sider.

 

12. Sundhed/sygdom

Dig og dine knogler
Pjece, 16 sider. Revideret 2009
Gode råd om mad og motion til forebyggelse af knogleskørhed. Målrettet voksne over 25 år men især interessant for personer over 40 år. Pjecen er udarbejdet i samarbejde med Osteoporoseforeningen.
Nr. 1023

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Knoglerne skal holde hele livet - kan dine det?
Tre film på DVD 38 min. i alt. Udgivet 2007 .
Om hhv knogleskørhed, forebyggelse og behandling. Filmene har titlerne ”Hvad er knogleskørhed?”, ”Forebyggelse og medicinsk behandling af knogleskørhed” og ”Kost og motion, når du har knogleskørhed”. Produceret af Osteoporoseforeningen.
PRIS: 80 kr.
Nr. 1024

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 


Råd om mad og motion når du bliver ældre
Pjece, 20 sider. Revideret 2009
Indeholder de nyeste råd om hvordan ældre bevarer helbred, velvære og livsglæde længst muligt. Rådene er både til raske og småtspisende hjemmeboende ældre om mad og motion. Ældre Sagen, Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Mejeriforeningen har samarbejdet om udarbejdelsen.
Nr. 1018

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 



Omsorg gennem mad og drikke
Bog, 52 sider. Revideret 2009
En handlingsorienteret bog om, hvordan social- og sundhedspersonale kan støtte og hjælpe ældre brugere med at få den bedst mulige ernæring. Den beskriver for både raske og syge mennesker, hvordan maden og forhold omkring måltidet kan være med til at give et godt måltid. Bogen er lavet af Mejeriforeningen i samarbejde med Fødevaredirektoratet og bygger på Fødevaredirektoratets bog ”Uden mad og drikke…”
Nr. 1019

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 



Omsorg gennem mad og drikke - A4 vejledningsplancher
7 A4-plancher, i kraftig plastik, der i billeder fortæller om mad til ældre. Kan bruges af diætister, sygeplejersker og andre vejledere til vejledning af raske og småtspisende ældre.
Nr. 1020
publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 



 

Omsorg gennem mad og drikke- OH-plancher
7 OH-plancher der i billeder fortæller om mad til ældre. Kan bruges af diætister, sygeplejersker og andre vejledere til vejledning af raske og småtspisende ældre.
Nr. 1021

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon. 



Lokkemad
Pjece, 12 sider. Udgivet 2009
8 opskrifter på energirige drikke til småtspisende, der har brug for ekstra kalorier for at holde vægten.
Nr. 1022

publikationer@lf.dk

Kopier denne mailadresse manuelt over i modtagerfeltet i en mail, hvis der ikke automatisk kommer en mailformular frem ved klik på det grå bestil-ikon.